PERHATIAN!

Sila letakkan kredit blog 'AjaibBenar.blogspot.com' jika anda ingin berkongsi bahan-bahan yang ada di blog ini. - Team AjaibBenar.blogspot.com -

       
Video Panduan eBay  

Zombie benar-benar wujud?

Costas J. Efthimiou, seorang ahli fizik di University of Central Florida telah mengkaji kisah kematian Wilfred Doricent pada tahun 2006. Wilfred Doricent adalah mayat remaja yang dikuburkan di Haiti. Remaja itu dipercayai muncul semula ke kampungnya selepas setahun dari tarikh kematian dengan gaya seperti seorang zombie yang mengerikan.

Walau bagaimanapun kes kematian ini dianggap berpunca dari keracunan. Kemungkinan Wilfred Efthimiou telah memakan ikan puffer hati yang mampu membuatkan seseorang itu seakan-akan mati walaupun masih hidup pada hakikatnya. Remaja itu telah dikuburkan dalam keadaannya masih hidup!

Menurut DR Costas J. Efthimiou, Wilfred menderita kekurangan oksigen di dalam kuburnya yang menyebabkan otaknya rosak. Setelah penyakit keracunan menjadi reda, Wilfred terbangun dan keluar dari kuburnya dan terus pulang ke rumah.Dalam pada itu Dr Roger Mallory, seorang ahli saraf di Haiti melakukan scan MRI terhadap otak Wilfred. Beliau berpendapat bahawa otak Wilfred rosak akibat kekurangan oksigen. Berdasarkan kisah ini, ia menunjukkan kejadian zombi yang di rasakan benar kemuwujudannya hanyalah terjadi akibat dari keracunan makanan.

p.s: Kisahnya sama seperti filem 'Zombie Kampung Pisang'??

http://www.csicop.org/si/show/cinema_fiction_vs._physics_reality/
http://dsc.discovery.com/news/2006/10/31/ghosts_hum.html?category=human&guid=20061031090000

blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails